SommerfuglJeg har alltid beundret sommerfuglen. Med dens vakre farger og litt vimstete fremferd.


Her kommer oppskriften på sommerfuglen på bilde over + en bilde av en halvferdig en, slik at du ser den før ringen er brettet...

1. omg. Hekle 6 luftmasker fest den siste masken i den første.
2.omg.  Start med 3 luftmasker, hekle 1 stav til (tilsammen 2 staver).  2 luftmasker og deretter to staver to luftmasker  osv til du har tilsammen 8 st med 2 st i hver.
3.omg. Begynn med 3 luftm + 2 staver, to luftm og  3 st i første luftmaskebue. Deretter 2 luftm, 3 st, 2 luftm, 3 st i neste luftmaskebue osv til du har kommet rundt. Fest siste stav i 3. luftmaske i starten av denne omg.
4.omg. 4 st i første luftmaskebue, 2 luftm og 4 st i samme luftmaskebue. 1 fastmaske i neste bue, *6 st i ny bue, 2 luftmasker, 6 st i samme bue, 1 fastmaske i neste bue*. Gjenta  * 1 gang i neste bue. Deretter *4 st i ny bue, 2 luftm, 4 st i samme bue, 1 fastm i neste bue*, Gjenta * 1 gang i neste bue. Så er det * 6 st  i ny bue, 2 luftmasker, 6 st i samme bue, 1 fastmaske i neste bue*. Gjenta  * 1 gang i neste bue. Til slutt er det 4 st, 2 luftm, 4 st i samme bue, 1 fastm i neste som også er starten på omgangen. Her kan du feste arbeidet eller ta en siste omgang med fastmasker i alle st og 1 fastm i luftmaskebuen til du har kommet rundt.
Brett sommerfuglen i to slik at vingene med 12 staver kommer opp. Fest den sammen med en nål. Hvis du vil kan du sy på en kropp og følehorn med nål og tråd til slutt.

Lykke til!

1 kommentarer:

Linetoppen. sa...

Den var KJEMPEFIN!!!
Dette MÅ prøves. Etter jeg er ferdig med å reflektere....